Een terugblik op 2015

Als ik 2015 in een paar woorden zou moeten beschrijven zou ik zeggen dat het wat op en af is geweest. Ik had heel blije en opgewonden dagen, maar had ook erg sombere en verdrietige dagen.

De eerste maanden waren diegene waar ik meest op mijn blog postte. Het waren ook de dagen dat ik het mentaal moeilijkst had. I ging nauwelijks het huis uit, en was dat dan toch al het geval, was dat nooit op mijn eentje. Het begon beter te gaan toen ik mijzelf uitdagingen begon te geven met wat hulp van internet bronnen over hoe om te gaan met angststoornissen. Ik slaagde er ook uiteindelijk in mijn belangrijkste doel voor 2015 te halen, namelijk het vinden van een job. Het was dan wel de enigste, maar ik ben er wel trots op en heel blij over. Het was jammergenoeg ook niet enkel het jaar waar we de eerste verjaardag van onze kat vierden, maar ook het jaar waar we afscheid van haar moesten nemen.

Het was naar het einde van November toe dat ze werd aangereden door een auto. Ze had al maanden de weg veilig kunnen oversteken, maar die dag was wel een heel ongelukkige dag voor haar. Mijn buur kwam mij het slechte nieuws vertellen. Ze zei dat ze zo hard hoopte dat het onze kat niet was. Maar ik had al een heel slecht voorgevoel. We waren namelijk de enige in de buurt met een witte kat. Haar lichaampje voelde nog warm aan toen ik haar vond, maar haar staat – en ook toen ik mijn hand op haar legde – maakten het duidelijk dat ze al overleden was. Ik legde haar bij haar favoriete boom en begroef haar later die dag samen met mijn man. We waren nauwelijks over de eerste schok heen toen ze drie weken later werd opgegraven door vossen of dassen. We moesten noodgedwongen een andere plaats voor haar vinden en dat deed erg veel pijn – om haar in feite op die manier een tweede keer te verliezen. Ik ben wel blij dat we heel wat foto’s en filmpjes van haar hebben. We missen haar nog altijd ontzettend hard en ik ben zeker dat dat gevoel altijd wel wat zal blijven. Ze was werkelijk waar ons schatje.

Op een blijer 2016 dan maar x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s